EierPortal / PartnerPortal

Endret Mon, 27 Feb 2023 ved 06:46 PM

For eksisterende administratorbrukere.

Hvordan logge inn i eierportalen?

1. Gå til www.plugpay.no og velg logg inn øverst i venstre hjørnet.

2. Benytt din epostadresse som brukernavn. Dersom du ikke husker ditt passord eller ikke har logget inn tidligere, velg "glemt passord" og "send passord", og du får tilsendt ditt passord via epost.

Hvilke funksjoner finnes i eierportalen?

• Aktivere Drop-in lading
  • Sette / endre ladepriser
  • Invitere nye brukere
  • Bestille merkesett for laderne
  • Parre PlugPay systemet med ladeanlegget.
  • Forbruksrapport for ladeanleggets totale forbruk.

Tips: Ved førstegangsoppsett av ladeanlegg, så anbefaler vi denne guiden:
Kom i gang med PlugPay (Easee-anlegg)

Etterbestilling av merkesett

Velg "bestille merkesett" i menyen. Nb. du må være innlogget admin-bruker for å få opp dette valget.

Velg adressen merkesettene skal leveres til og angi det antall merkesett du har behov for.

Merk at dropp-inn merkesett gjelder offentlige ladestasjoner med mulighet for å ta betalt via Vipps, Visa eller MasterCard.

Dropp-inn eller private ladere?

Velg "Dropp-inn" om laderne skal være offentlig tilgjengelig slik at ladekundene skal kunne betale med Vipps / Visa eller MasterCard.

Velg "Ingen Dropp-inn" om laderne skal være private.

Prissetting av Dropp-inn

Dersom dropp-inn aktiveres må du angi følgende: (forklaringer under bilde)

Kontonummer for utbetaling av inntekter. Angi det kontonummeret du ønsker ladeinntektene utbetalt til.

Pris pr. kWt: Angi den kWt-prisen du ønsker tilbakebetalt fra oss. Vi legger på vårt honorar på den prisen du setter her.

Sperreavgift: Dersom du ønsker at det skal starte en minuttpris (Sperreavgift) etter at bilen er fulladet, angi minuttpris.

Sperreavgift start: Angi antall minutter du ønsker å tillate fulladede biler å stå tilkoblet ladestasjonen før minuttprisen starter.

Sperreavgiftsperiode: Angi den tidsperioden i døgnet du ønsker å ha sperreavgiften aktiv. Vi anbefaler normalt ikke å ha aktiv sperreavgift om natten. Typisk tid for sperreavgift er 08:00-22:00

Når parameterne er satt, velg lagre.

Velg prismodell for dine faste brukere?

Tips: Les mer om de ulike prismodellene i vår Brosjyre

Borettslagsmoddellen

Ved Borettslagsmodellen må du oppgi målernummer da det kreves at PlugPay overtar strømmåler-abonnementet for at systemet skal kunne beregne faktisk kostpris hver måned.

Du må angi om strømmåleren tar for seg annet forbruk enn elbillading. Typisk annet forbruk er gårdlys, varmekabler i kjøreramper osv.. Annet forbruk vil bli gjennomfakturert PlugPay uten påslag.

Kontonummer for utbetaling av inntekter. Angi det kontonummeret du ønsker ladeinntektene utbetalt til.

Påslag strømpris for utbetaling til anleggseier. Dersom du ønsker et påslag som skal utbetales til anleggseier settes det i øre pr. kWt. Enkelte borettslag setter disse pengene på en egen konto i regnskapet og øremerker det til fremtidig drift og vedlikehold av ladeanlegget.

Bedrift og Hotellmodellen

Se forklaringene til dropp-inn lading over for informasjon av opplysningene du skal sette.

Inviter de faste brukerne

Brukere inviteres ved å legge inn brukerens epostadresse. Velg prisgruppe for brukeren og gi tilgang til riktig lader.

Tilgang til ladere: Dersom anlegget er parret vil du få opp alle ladere i anlegget i tilgangskontrollen. Er det et felles ladeanlegg skal brukerne gis tilgang til alle ladestasjonene. Er det et privat parkeringsanlegg med faste parkeringsplasser og brukeren kun skal ha tilgang til sin lader. Velg "Privat bruker, gi automatisk tilgang til første benyttede lader"

Registerte brukere vil ligge i listen under invitasjonsskjemaet. I denne listen kan man velge å sette brukere inaktive dersom de ikke lenger skal ha tilgang.

Tips til anleggseier som skal lade:

Hvis du ønsker en egen faktura på ditt ladeforbruk må du invitere deg selv via en annen epostadresse enn den du benytter som anleggseier.