Overfør Easee-anlegg til PlugPay

Endret Fri, 09 Feb 2024 ved 11:31 AM

Denne artikkelen går gjennom førstegangsoppsett av hele ladeanlegget, og ikke enkeltladere.

Ser du etter tilgang til din lader i et eksisterende PlugPay-anlegg, se denne artikkelen i stedet Ny bruker av PlugPay-lader

Hvordan overføre Easee-anlegg til PlugPay for drift og administrasjon.

1. Gå til www.plugpay.no i nettleseren din og skroll nederst på siden.

2. Velg "Sett bort administrasjonen, bestill PlugPay"

Velg ditt ladesystem, og oppgi den epostadressen som skal ha eiertilgang til ladeanlegget.

Bekreft at du er eier av ladeanlegget eller kan bestille tjenesten på vegne av eier og godta vår personvernerklæring.

Klikk "Gå videre"

3. Kvitteringsside

Kvitteringssiden er en bekreftelse på at det har blitt sendt en epost med ditt brukernavn og passord til den epostadressen du oppga i trinn 2.

Tips: Dersom du ikke finner eposten fra PlugPay, sjekk søppelpost.

4. Velg "Logg inn" øverst i venstre hjørnet

5. Logg inn med tilsendt brukernavn og passord

6. Angi anleggsinformasjon

NB! Husk å skrive inn ditt passord på nytt før du lagrer skjemaet.

6. Merkesett-bestilling / Øverste del av eierportal

Du vil se ladeanleggets navn, innlogget brukers navn og kontaktopplysninger øverst i eierportalen.

Status viser til enhver tid ladeanleggets status.

Viktig: Når anlegget er ferdig satt opp skal status være;
''Normaldrift, ingen kjente feil''.

Bestilling av merkesett

Ved å klikke på "Merkesett for ladere ikke bestilt" vil du komme til skjemaet for merkebestilling. Se skjermbilde nedenfor.

Velg adressen merkesettene skal leveres til og angi det antall merkesett du har behov for.

Merk at dropp-inn merkesett gjelder offentlige ladestasjoner med mulighet for å ta betalt via Vipps, Visa eller MasterCard.

Tips: Ved behov for å etterbestille merkesett så vil det alltid være tilgjengelig i menyvalget "bestill merkesett"

7. Koble sammen PlugPay med Easee.

Etter at anleggets merkesett er bestilt, gå til menyen og velg "Eierportal"

Når ladeanlegget er ferdig bygget og programmert i Easee.cloud / installer APP.

Kan du legge inn anleggets "Site-key" og send inn koden. "Site key" får du fra din elektriker. Anlegget og PlugPay vil nå koble sammen og statusen "Ladeanlegget er ikke parret" vil forsvinne.

8. Dropp-inn eller private ladere?

Velg "Dropp-inn" om laderne skal være offentlig tilgjengelig slik at ladekundene skal kunne betale med Vipps / Visa eller MasterCard.

Velg "Ingen Dropp-inn" om laderne skal være private.

Prissetting av Dropp-inn

Dersom dropp-inn aktiveres må du angi følgende: (forklaringer under bilde)

Kontonummer for utbetaling av inntekter. Angi det kontonummeret du ønsker ladeinntektene utbetalt til.

Pris pr. kWt: Angi den kWt-prisen du ønsker tilbakebetalt fra oss. Vi legger på vårt honorar på den prisen du setter her.

Sperreavgift: Dersom du ønsker at det skal starte en minuttpris (Sperreavgift) etter at bilen er fulladet, angi minuttpris.

Sperreavgift start: Angi antall minutter du ønsker å tillate fulladede biler å stå tilkoblet ladestasjonen før minuttprisen starter.

Sperreavgiftsperiode: Angi den tidsperioden i døgnet du ønsker å ha sperreavgiften aktiv. Vi anbefaler normalt ikke å ha aktiv sperreavgift om natten. Typisk tid for sperreavgift er 08:00-22:00

Når parameterne er satt, velg lagre.

9. Velg prismodell for dine faste brukere?

Tips: Les mer om de ulike prismodellene i vår Brosjyre

Borettslagsmoddelen

Ved Borettslagsmodellen må du oppgi målepunkt-id da det kreves at PlugPay overtar strømmåler-abonnementet for at systemet skal kunne beregne faktisk kostpris hver måned.

Du må angi om strømmåleren tar for seg annet forbruk enn elbillading. Typisk annet forbruk er gårdlys, varmekabler i kjøreramper osv.. Annet forbruk vil bli gjennomfakturert PlugPay uten påslag.

Kontonummer for utbetaling av inntekter. Angi det kontonummeret du ønsker ladeinntektene utbetalt til.

Påslag strømpris for utbetaling til anleggseier. Dersom du ønsker et påslag som skal utbetales til anleggseier settes det i øre pr. kWt. Enkelte borettslag setter disse pengene på en egen konto i regnskapet og øremerker det til fremtidig drift og vedlikehold av ladeanlegget.

Bedrift og Hotellmodellen.

Se forklaringene til dropp-inn lading over for informasjon av opplysningene du skal sette.

10. Inviter de faste brukerne

Brukere inviteres ved å legge inn brukerens epostadresse. Velg prisgruppe for brukeren og gi tilgang til riktig lader.

Tilgang til ladere: Dersom anlegget er parret vil du få opp alle ladere i anlegget i tilgangskontrollen. Er det et felles ladeanlegg skal brukerne gis tilgang til alle ladestasjonene. Er det et privat parkeringsanlegg med faste parkeringsplasser og brukeren kun skal ha tilgang til sin lader. Velg "Privat bruker, gi automatisk tilgang til første benyttede lader"

Registerte brukere vil ligge i listen under invitasjonsskjemaet. I denne listen kan man velge å sette brukere inaktive dersom de ikke lenger skal ha tilgang.

11. Bistand med oppsett?

Det er viktig for oss i PlugPay at alle skal kunne benytte tjenesten.

Uavhengig av datakunnskaper og erfaring med prissetting av ladeanlegg, så skal du være velkommen som PlugPay´er!

Derfor tilbyr vi en oppstartspakke, for de som ønsker at en av våre eksperter bistår med førstegangs-oppsett av PlugPay-systemet.

Ønsker du at vi hjelper deg med oppsett av PlugPay, send en epost til post@plugpay.no og angi gjerne forslag til ønsket tidspunkt, man-fre 08-16.

Tjenesten koster kr. 560,00 eks.mva / 700,00 Inkl.mva. for inntil 30 min bistand.

Konsulentarbeid utover 30 min faktureres etter medgått tid med timepris 1.200,00 Inkl.mva. Rundes opp til nærmeste 0,5 time

NB! Det vil alltid være fri etablering for de kundene som gjør oppsettet selv.